Skrivetips

Mine bedste skrivetips #4: Find din egen vej

I denne serie giver jeg mine bedste tips til hvordan du kan arbejde som forfatter eller forfatterspire. Dét jeg deler er ikke ultimative sandheder. Jeg fortæller ud fra mine egne erfaringer, så de kan fungere som inspiration til at du kan finde din egen proces.

Rigtig god skrivelyst!

Det vigtigste er at du finder din egen proces

Den sidste tid har jeg delt forskellige råd omkring skriveproces, værktøjer og overblik. Jeg har fortalt om hvad der virker for mig, og lidt om hvad der ikke gør. Men jeg er ikke dig.

Mit allerbedste råd er derfor at du må finde den proces der virker for dig.

For mig er processen at planlægge så lidt som muligt og kaste mig ud i første udkast med en vanvittig kort deadline for derefter at gå amok i regneark og struktur, men det er ikke nødvendigvis vejen for andre.

Trial and error

Jeg tror det er utrolig vigtigt at man bruger tid på at finde den fremgangsmåde der passer til éns temperament. Også selvom det bliver et trial-and-error forløb, hvor du givetvis vil kaste dig ud i noget der i hvert fald ikke er din proces.

Til gengæld så kan du lære af udfordringerne indtil du stille og roligt har fundet den måde du arbejder bedst. Hvilke værktøjer der giver mening for dig. Om du har behov for at plotte det hele på forhånd eller du er tilfreds med at plotte når du har skrevet første udkast.

Styr på processen giver overskud

Det er min overbevisning at når du har styr på din proces, kan du bedre bruge din energi på at skabe den bedst mulige fortælling. Og i det at finde sin egen proces må man gerne se stort på alle de smarte skriveråd og fremgangsmåder som man bliver præsenteret for.

Brug rådene som inspiration, men vær aldrig bange for kun at tage det med der giver mening for dig!

Som jeg skrev helt i begyndelsen, så ligger jeg ikke inde med nogen ultimative sandheder om skrivehåndværket. Jeg håber ganske enkelt at du er blevet inspireret og kan bruge mine pointer til at reflektere over hvordan du arbejder.